Kingwings Crew

All Day Every Day

Kingwings Crew ble etablert i 2005, men mange av medlemmene har danset siden 1999. Vi består av medlemmer med bakgrunn fra 12 ulike land og som representer 8 norske byer. Kingwings er et bevis på at kulturell variasjon og livserfaring fra forskjellige steder er en styrke og ikke en svakhet. 

Kingwings Crew har jobbet hardt i mange år for å gjøre break og hip hop mer anerkjent og mer akseptert som en profesjonell dansestil. I 2014 mottok de Oslo bys kunstner/kulturpris for arbeidet, og med det ble de den første break/hip hop gruppe til å motta en slik hederlig pris. I tillegg har de danset under Kongen og Dronningens 25 års jubileum og på Stortingets 150 års jubileum. 

I tillegg har Kingwings Crew medvirket i mange TV program som følgende: Norske Talenter, MGP, Artistgallaen, Idrettsgallaen, TV-aksjonen, Stjernekamp, osv. 

I teaterverden har vi vært med på flerfoldige profesjonelle oppsetninger. For å nevne noen: Jesus Christ Superstar, Jungelboken, Baller, Grease, Kaptein Sabeltann, Jul i Blåfjell, Thriller Live world tour og Cirque de Soleil Paris.

 

Vi jobber for øyeblikket med produksjoner i samarbeid med andre kunstnere. Og i sommer skal flere medlemmer av Kingwings være med i innspillingen av ny norsk spillefilm. 2 av medlemmene har hovedroller. 

Vi har vunnet priser, solgt ut Operaen, vunnet uttallige konkurranser både i Norge og i utlandet (battles).

 

Kingwings har erfaring fra en rekke teaterforestillinger og har vært med som koreografer og sette opp oppsetninger til å sette opp egen produksjoner. De har vært med på det meste fra små oppsetninger, til de største i landet. De har jobbet oss til et navn innenlands og utenlands. De har satt opp en rekke eventer og arrangerer for ungdom i mindre og store skalaer. Alt fra internasjonale konkurranser som “Beatfighter” og “Talk is cheap” til Norgesmesterskapet i break, og Pop What You Got. Sistnevnte er et arrangement de har gjort i 10 år for å samle inn penger til Kreftforeningen, da de hadde et medlem som fikk kreft. “Adrian forlot oss i 2016, vi kommer alltid danse for Adrian og gjøre det vi kan for å støtte forskningen av kreft.”

Kingwings har satt i gang kunstneriske forumer for breakere for å ikke miste kunstformen til bare akrobatikk og moves, men for å ivareta detaljer og dansen som helhet. De har arrangert diskusjonsmøter på eventer hvor pionerer fra forskjellige steder i verden har vært invitert for å snakke om problemstillingene i hip hopens utvikling. Kingwings Crew er en banebrytende gruppe som går helhjertet inn for at break og hip hop skal settes på lik linje som alle andre danseformer.